Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Diamantové NFT Majka Spirita sa vydražilo za 7 777 eur

Diamantové NFT Majka Spirita sa vydražilo za 7 777 eur, určené sú charite Foto: APPA

Určené sú charite.

Bratislava 18. októbra (OTS) - Najväčšia digitálna charita, tak označil Majk Spirit svoj nový projekt, ktorý spustil s vývojármi z kryptomenovej platformy WEXO. Spolu vydali 5 000 kusov NFT Majka Spirita. Prvé tri z nich, špeciálne graficky upravené, určili do online aukcie. Zvyšné, zo série CREW, predávajú po 50 eur a celý výťažok venujú organizácii APPA (Asociácia pomoci postihnutým). V noci sa skončila elektronická aukcia DIAMANTOVÉHO NFT Majka Spirita. Jeho cena sa vyšplhala na 7 777 eur. V rovnakom momente WEXO spustilo aukciu ZLATÉHO NFT, o ktoré môžete zabojovať a pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú. Elektronická aukcia ZLATÉHO NFT bude trvať štyri dni.

Zapojiť sa do elektronickej aukcie alebo si zakúpiť NFT zo série CREW za 50 eur môže každý. Autori prispôsobili proces nákupu tak, aby nevyžadoval špeciálne zručnosti či skúsenosti s kryptomenami. Jednoduchý nákup začína na tejto webovej adrese: http://nft.wexopay.com.

Zo série CREW už autori predali takmer 600 kusov. Pre telesne postihnutých pacientov tak získali už viac ako 37 500 eur. Predaj NFT pokračuje do konca roka.

„Tak ako prišiel internet, neskôr sociálne siete, NFT je podľa mňa pokračovanie vývoja. Samozrejme, opäť chvíľu potrvá, kým si to všetci uvedomíme a zžijeme sa s tým, ale ja vidím v NFT budúcnosť. Tak ako má dnes každý svoj profil na sociálnej sieti, o pár rokov budeme mať galérie NFT a tie o nás budú vypovedať, akí sme, čo sa nám páči, ako sme investovali alebo ako sme pomohli kúpou takéhoto charitatívneho NFT,“ vysvetlil Majk Spirit.

Prvé NFT Majka Spirita, ktoré vydala kryptomenová platforma WEXO, je registrované na blockchaine Cardano a má 100 % charitatívny rozmer. Všetky získané prostriedky, po odrátaní nutných poplatkov za platbu (PayPal) a mintovania NFT na blockchaine Cardano, čo predstavuje približne 10 % z ceny NFT, venujú autori tejto myšlienky na pomoc telesne postihnutým deťom a dospelým pacientom, o ktorých sa stará nezisková organizácia APPA.



Zdroj foto: APPA

Tešíme sa z úžasného výsledku za prvý týždeň predaja a dražby. Všetky financie budú využité v prospech členov Klubu APPA – najväčšia časť bude určite využitá na rehabilitácie, pretože väčšina detí i dospelých s telesným postihnutím potrebuje pre zlepšenie alebo aspoň udržanie zdravotného stavu pravidelnú intenzívnu rehabilitáciu. Ďalej veľa žiadostí máme o príspevok na kvalitnú pomôcku, ktorá uľahčuje každodenný život (vozíky, chodítka, špeciálne stoličky a kočíky, pomôcky na kŕmenie alebo prepravu). Rodín, ktoré potrebujú pomoc je v našom Klube APPA registrovaných takmer 900,” povedala riaditeľka Organizácie APPA Miriam Juhanesovičová.



Kryptomenová platforma WEXO avizuje pokračovanie v NFT projektoch, nielen s hudobníkom Majkom Spiritom, ale aj s inými osobnosťami a umelcami, ktorí chcú naskočiť na vlnu digitálneho umenia.

Sme otvorení ďalším projektom, budeme si však vyberať tie, ktoré majú zmysel. Rozbehli sme ten pomyselný vlak s NFT a teraz je na ľuďoch, umelcoch, športovcoch, veľkých spoločnostiach, ktoré sa pridajú a naskočia k nám,“ odkázal CSO platformy WEXO Peter Mariš.