Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Diskontný reťazec Aldi zaznamenal v decembri rekordné tržby v Británii

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Reťazec uviedol, že jeho predaj čerstvého mäsa vzrástol v decembri o 28 %, predaj chladených dezertov o 30 % a predaj čerstvých syrov až o 50 %.

Londýn 3. januára (TASR) - Britská divízia nemeckého diskontného reťazca Aldi dosiahla rekordné tržby za december, teda počas kľúčovej vianočnej sezóny. TASR o tom informuje na základe správy AFP.

Spojené kráľovstvo zápasí s vysokou mierou inflácie, ktorá znižuje kúpnu silu jeho obyvateľov.

Aldi v utorok oznámil, že jeho predaj sa počas decembra zvýšil o 26 %, a to aj napriek kríze životných nákladov. Pomohol mu prudký nárast dopytu po mäse, syroch a chladených dezertoch. Vďaka tomu decembrové tržby diskontného reťazca prvýkrát v histórii prekročili hranicu 1,4 miliardy libier (1,59 miliardy eur). Spoločnosť profitovala aj z nákupov potravín a nápojov počas majstrovstiev sveta vo futbale, uvádza sa vo vyhlásení.

Reťazec uviedol, že jeho predaj čerstvého mäsa vzrástol v decembri o 28 %, predaj chladených dezertov o 30 % a predaj čerstvých syrov až o 50 %. Aldi zaznamenal tiež 40 % nárast predaja rôznych pochutín, ako sú orechy a lupienky, počas vôbec prvých zimných majstrovstiev sveta vo futbale.

"Tento rok boli Vianoce predovšetkým o rodine a futbale, pretože ľudia sa stretli, aby oslavovali spôsobom, ktorý sme si už roky neužili," vyhlásil generálny riaditeľ Aldi UK Giles Hurley.

Medziročná miera inflácie v Spojenom kráľovstve dosahuje približne 11 % a je najvyššia za celé desaťročia v dôsledku prudkého nárastu globálnych cien potravín a energií v minulom roku.

(1 EUR = 0,88048 GBP)