Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Ekonomika

Dni poľa ponúkajú ukážky najnovšej poľnohospodárskej techniky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Odbornému programu bude v tomto roku dominovať seminár na tému Presné poľnohospodárstvo - technológie reálne uplatnené v praxi na Slovensku. Zameraný bude na variabilné aplikácie.

Dvory nad Žitavou 4. júna (TASR) - Predvádzanie najnovšej poľnohospodárskej techniky, odrodové políčka aj bohatý odborný program sú súčasťou 13. ročníka výstavy Celoslovenské dni poľa, ktorá sa začala v Dvoroch nad Žitavou v okrese Nové Zámky. Na pozemkoch spoločnosti ZAD Dvory nad Žitavou je počas dvoch dní pripravených 660 odrodových políčok a 310 parciel s variantami ochrany a výživy rastlín od 55 spoločností, informovali organizátori.

V rámci výstavy je v spolupráci s chovateľskými zväzmi na Slovensku vytvorený priestor na prezentáciu hospodárskych zvierat. Pripravená je súťaž v orbe konským záprahom a ukážky prác historickej techniky.

Odbornému programu bude v tomto roku dominovať seminár na tému Presné poľnohospodárstvo - technológie reálne uplatnené v praxi na Slovensku. Zameraný bude na variabilné aplikácie. Celkovo 20 spoločností reálne odprezentuje techniku a technológie z oblasti leteckého snímania porastov, tzv. dronovej aplikácie, softvérových produktov na spracovanie georeferencovaných informačných zdrojov, tvorbu aplikačných máp, ako aj strojov a zariadení pre variabilné aplikácie online a offline metódami.