Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Do Chorvátska dorazil prvý vlak so slovenskými a českými turistami

Prvý vlak vezúci približne 550 turistov z Česka a zo Slovenska dorazil v stredu do Chorvátska, ktoré sa po zmiernení prísnych opatrení proti novému druhu koronavírusu snaží prilákať návštevníkov.Vlak prišiel v stredu ráno do severochorvátskeho prístavného mesta Rijeka a odtiaľ turistov autobusmi rozviezli do ich destinácií popri pobreží Jadranského mora. Na snímke turisti vystupujú z vlaku na železničnej stanici v chorvátskom meste Rijeka v stredu 1. júla 2020. Foto: TASR/AP

Vlak prišiel v stredu ráno do severochorvátskeho prístavného mesta Rijeka a odtiaľ turistov autobusmi rozviezli do ich destinácií popri pobreží Jadranského mora.

Záhreb/Bratislava 1. júla (TASR) - Prvý vlak vezúci približne 550 turistov z Česka a zo Slovenska dorazil v stredu do Chorvátska, ktoré sa po zmiernení prísnych opatrení proti šíreniu nového druhu koronavírusu snaží prilákať návštevníkov. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

Vlak prišiel v stredu ráno do severochorvátskeho prístavného mesta Rijeka a odtiaľ turistov autobusmi rozviezli do ich destinácií popri pobreží Jadranského mora.

Chorvátske pobrežie je hlavnou európskou turistickou destináciou, predovšetkým pre návštevníkov zo strednej a z východnej Európy, ktorí tam môžu jednoducho pricestovať autom či vlakom.

Chorvátsko dúfa, že letnú sezónu zachráni čo najviac. Jeho ekonomika patrí medzi najslabšie v Európskej únii a závisí prevažne od turistického ruchu.

Chorvátske médiá uviedli, že na vlak spájajúci české hlavné mesto Praha s Rijekou sa predali tisíce cestovných lístkov. Linka bude fungovať počas letných mesiacov aj napriek opätovnému nárastu prípadov nákazy.

Chorvátsko zaznamenalo celkovo 2777 infikovaných a 107 úmrtí na ochorenie COVID-19.