Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Do konca novembra bude výluka na železničnej trati Trnava – Smolenice

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Dôvodom výluky je rekonštrukcia železničnej trate medzi stanicami Boleráz a Smolenice, ktorú realizuje manažér železničnej infraštruktúry Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).

Trnava 12. mája (TASR) – Od pondelka 16. mája do 20. novembra budú trvať výlukové práce na železničnej trati na úseku Trnava – Smolenice. Počas celej doby bude zavedená náhradná autobusová doprava (NAD) na komunikácii, ktorá kopíruje 22 kilometrov dlhú železničnú trať. Cestovná doba sa náhradnou dopravou preto predĺži iba o päť minút, informoval o tom hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Dôvodom výluky je rekonštrukcia železničnej trate medzi stanicami Boleráz a Smolenice, ktorú realizuje manažér železničnej infraštruktúry Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Cieľom je bezpečnejšia a plynulejšia prevádzka, zvýšenie traťovej rýchlosti a zníženie prevádzkových nákladov.

Pri osobných vlakoch 2601 (Kúty 3:47 – Smolenice 4:49) a 2651 (Senica 3:25 – Smolenice 3:50) dôjde k zmene časovej polohy aj v úseku Kúty – Senica – Smolenice. "Cestujúcich upozorňujeme, že v NAD nie je možná preprava imobilných cestujúcich a bicyklov. Príručné batožiny sú prepravované bez obmedzenia," doplnil hovorca.

Všetky aktuálne informácie s podrobným zoznamom konkrétnych vlakov a NAD sú dostupné na výveskách vo vestibuloch železničných staníc, na výveskách vo vlakoch aj na webe ZSSK.