Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Do lyžiarskych stredísk sa dostanú už aj otestovaní lyžiari

Na archívnej snímke lyžiari čakajú na svahu v lyžiarskom stredisku na Skalnatom Plese vo Vysokých Tatrách. Foto: TASR - Milan Kapusta

Nové pravidlá prichádzajú v období tzv. medzisezóny, teda nižšej návštevnosti stredísk cestovného ruchu.

Jasná/Vysoké Tatry 14. januára (TASR) – Od 19. januára sa do lyžiarskych stredísk dostanú aj otestovaní lyžiari, hoteloví hostia sa však musia pripraviť na režim OP+, v ktorom budú zvýhodnení zaočkovaní klienti s tzv. booster dávkou. „Test pri nástupe do ubytovania budú tak ako doteraz potrebovať hostia s prekonaným ochorením alebo s dvomi dávkami očkovania proti ochoreniu COVID-19. Zároveň sa ruší obmedzenie kapacity hotelov na 75 percent,“ informoval riaditeľ hospitality v lyžiarskom stredisku Jasná Marián Polák.

Podľa riaditeľa lyžiarskeho strediska vo Vysokých Tatrách Dušana Slavkovského budú lanovky fungovať v rovnakom režime ako ostatná verejná doprava. „Nebudú už kapacitné obmedzenia, vstup na lanovky budú mať hostia v režime očkovaní, testovaní a po prekonaní ochorenia. Povinnosťou bude zároveň používanie respirátora,“ doplnil.

Nové pravidlá prichádzajú v období tzv. medzisezóny, teda nižšej návštevnosti stredísk cestovného ruchu. „Kým v tých najvyťaženejších dňoch na prelome rokov sme mali obsadenosť horských hotelov v priemere okolo 80 percent z možnej 75-percentnej kapacity hotela, aktuálne sa v hoteloch na Liptove a vo Vysokých Tatrách pohybuje obsadenosť v priemere okolo 25 percent,“ ozrejmil obchodný manažér spoločnosti Tatry Mountain Resorts Matej Hulej. Dodal, že vďaka zvýšenej dynamike cien sa znížila cena za lyžovačku aj sprievodné služby.