Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Do obnovy miestnych komunikácií investovalo Brezno vyše 700.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Mesto systematicky rekonštruuje cestné a pešie komunikácie a postupuje pritom nielen na základe vypracovaného pasportu, ale prihliada i na požiadavky obyvateľov.

Brezno 28. novembra (TASR) – Do tohtoročnej rozsiahlej obnovy miestnych komunikácií investovala breznianska samospráva viac ako 700.000 eur. Rekonštrukciu niektorých plánovaných úsekov však musela z objektívnych príčin presunúť na nasledujúcu stavebnú sezónu. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.

„Za posledné roky sa nám podarilo obnoviť desiatky kilometrov chodníkov a ciest vo všetkých častiach mesta a môžeme povedať, že ich máme v dobrom stave. Počas tohtoročnej jesene samospráva investovala vyše 700.000 eur na opravu viac ako 55.000 štvorcových metrov komunikácií, z ktorých už približne dve tretiny aj zrealizovala,“ konštatoval brezniansky primátor Tomáš Abel.

Mesto systematicky rekonštruuje cestné a pešie komunikácie a postupuje pritom nielen na základe vypracovaného pasportu, ale prihliada i na požiadavky obyvateľov. Podľa magistrátu opravy ostatných ciest a chodníkov prídu na rad v jarnom období budúceho roka.

„Pre nepredvídateľné technické problémy stavebných mechanizmov, nestále podložie poškodených úsekov, súbežnú výmenu sietí tretími stranami či dodatočné pripomienky dopravného inšpektorátu sme asfaltovanie niektorých ciest a chodníkov museli presunúť na jar,“ zdôraznilo mesto. Ide napríklad o Nálepkovú ulicu, kde mestský podnik Technické služby opravil výtlky, no cesta prejde komplexnou rekonštrukciou s novou lôžkovou časťou až na jar.