Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Dodávatelia obviňujú Volkswagen, že zneužíva svoju moc

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Firmy Car Trim a ES Automobilguss, ktoré sú súčasťou skupiny Prevent, zastavili dodávky automobilke Volkswagen, ktorá je z tohto dôvodu nútená obmedziť produkciu.

Wolfsburg 19. augusta (TASR) - Dodávatelia odmietajú vinu za spor s Volkswagenom a obviňujú koncern zo zneužívania svojej moci na ich úkor. Informovala o tom agentúra Reuters.

Firmy Car Trim a ES Automobilguss, ktoré sú súčasťou skupiny Prevent, zastavili dodávky automobilke Volkswagen, ktorá je z tohto dôvodu nútená obmedziť produkciu. Car Trim vyrába poťahy na sedadlá a ES Automobilguss dodáva časti prevodovky. Obe však tvrdia, že nie sú zodpovedné za aktuálnu krízu a zastavenie výroby. "VW nás donútil k tomuto konaniu, aby sme chránili svojich zamestnancov v Dolnom Sasku a v Sasku a aby sme mohli zabezpečiť ďalšiu existenciu našej firmy," uviedol člen vedenia ES Automobilguss Alexander Gerstung.

Súčasná situácia je dôsledkom okamžitého a bezdôvodného vypovedania kontraktov, ktoré sa podľa VW vzťahujú na sériové dodávky. Nároky oboch firiem v tejto súvislosti predstavujú niekoľko desiatok miliónov eur.