Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Doležal: Rekreačné poukazy sa zdaňovať nebudú,dohodla sa koaličná rada

Na archívnej snímke Andrej Doležal. Foto: TASR - Martin Baumann

Pri rekreačných poukazoch tak podľa slov ministra zostane v platnosti súčasný stav, nezníži sa ani ich hodnota.

Bratislava 4. novembra (TASR) – Rekreačné poukazy sa zdaňovať nebudú, potvrdil v stredu po rokovaní vlády minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Priblížil, že sa tak dohodli v utorok (3. 11.) na koaličnej rade.

Spoločná správa z výborov Národnej rady (NR) SR k návrhu zákona o dani z príjmov zahŕňa aj pozmeňujúci návrh, podľa ktorého by už príspevok na rekreáciu nemal byť oslobodený od zdanenia. Návrh zákona však bol v stredu presunutý až na ďalšiu schôdzu parlamentu. "Bol som zásadne proti, lebo cestovnému ruchu chceme pomáhať," reagoval Doležal na navrhovanú úpravu. Pri rekreačných poukazoch tak podľa jeho slov zostane v platnosti súčasný stav, nezníži sa ani ich hodnota.



Tejto zmene sa bránila Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS), podľa nej by to poškodilo cestovný ruch a klesol by počet domácich turistov. Kriticky sa k nej postavila aj Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ).

V stredu sa zároveň podľa Doležala podarilo na zasadnutí vlády zrušiť "archaickú vyhlášku", ktorá sa týkala administratívno-byrokratickej záťaže pre hotelierov. "To bola vyhláška, ktorá určovala, koľko máte mať vešiakov v skrini, aby ste mali tri hviezdičky, štyri hviezdička a podobne," skonštatoval Doležal. Týmto podľa neho vychádzajú v ústrety najmä hotelierom a svojím spôsobom sa liberalizuje tento trh na Slovensku.