Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Doležal: Súťaž na 2.etapu severného obchvatu Prešova vyhlásime v marci

Na archívnej snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal. Foto: TASR - Martin Baumann

Doležal skonštatoval, že tento projekt je zahrnutý aj v pripravovanom harmonograme s Útvarom hodnoty za peniaze (ÚHP).

Bratislava 21. januára (TASR) – Verejné obstarávanie na druhú etapu severného obchvatu Prešova by malo byť vyhlásené v marci alebo apríli. Uviedol to vo štvrtok na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) s tým, že také stanovisko má aj od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

Doležal skonštatoval, že tento projekt je zahrnutý aj v pripravovanom harmonograme s Útvarom hodnoty za peniaze (ÚHP). Rezort dopravy tak počíta s tým, že na to budú prostriedky. "Chceme to radšej vyhlásiť poriadne, ako by sme mali potom robiť revízne postupy," komentoval minister.

Zároveň poznamenal, že južný obchvat Prešova mal byť otvorený v šiestom mesiaci tohto roka, zatiaľ je tam pritom zdržanie 60 – 90 dní. To však podľa neho jasne koreluje so situáciou okolo pandémie. Komunikuje aj s Európskou komisiou (EK) o tom, že predĺženie termínu výstavby nesúvisí s pochybeniami, ale ide o objektívne príčiny. "Tlačíme to k tomu, aby to bol august, september, aby ten južný obchvat Prešova bol odovzdaný do užívania," dodal.