Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Doležal: Výzva na cyklodopravu z plánu obnovy predlžujeme do septembra

Na snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina) prichádza na 90. schôdzu vlády SR 6. júla 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Celkový objem prostriedkov na rozvoj cyklodopravy je podľa ministra viac ako 100 miliónov eur, pričom po aktuálnej výzve budú nasledovať aj ďalšie.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Výzva na rozvoj cyklodopravy z plánu obnovy sa predlžuje o jeden mesiac, a to do konca septembra. Zatiaľ neprišiel dostatok žiadostí. Informoval o tom v stredu počas živého vysielania na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Doležal skonštatoval, že jedným z dôvodov nízkeho počtu žiadostí môže byť slabá pripravenosť samospráv, ale aj skutočnosť, že sa o tejto možnosti dostatočne nevie. Priblížil, že bude v tomto smere nielen mediálna komunikácia, ale pripravujú sa aj konferencie o čerpaní z plánu obnovy, kde sa bude hovoriť aj o výzve na obnovu budov.

Celkový objem prostriedkov na rozvoj cyklodopravy je podľa ministra viac ako 100 miliónov eur, pričom po aktuálnej výzve budú nasledovať aj ďalšie. Prostriedky z plánu obnovy na cyklodopravu sú určené pre väčšie mestá približne nad 20.000 obyvateľov.