Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Medzi Dolným Kubínom a Medzibrodím nad Oravou zrealizujú údržbu trate

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Počas denných výluk bude prevádzka v uvedenom úseku prerušená a namiesto vlakov bude v tomto úseku jazdiť náhradná autobusová doprava.

Dolný Kubín/Medzibrodie nad Oravou 29. marca (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vykonajú 30. a 31. marca údržbu trate medzi železničnými stanicami v Dolnom Kubíne a Medzibrodím nad Oravou. Počas denných výluk bude prevádzka v uvedenom úseku prerušená a namiesto vlakov bude v tomto úseku jazdiť náhradná autobusová doprava (NAD). TASR o tom informoval odbor komunikácie Generálneho riaditeľstva ŽSR.

Počas údržby trate bude odrieknutých päť vlakov osobnej dopravy, a to v čase od 7.35 do 13.50 h medzi Dolným Kubínom a Medzibrodím nad Oravou. Autobusy NAD budú zastavovať pred výpravnými budovami železničnej stanice Dolný Kubín a Medzibrodie nad Oravou, ako aj na železničnej zastávke Bziny. Pre zastávku Mokraď je zriadená náhradná zastávka v mestskej časti Mokraď, na rázcestí na autobusovej zastávke dopravcu SAD "Dolný Kubín, Mokraď".

Počas štandardnej údržby trate vymenia zamestnanci železníc koľajnice v dĺžke približne 150 metrov a podbijú traťovú koľaj. Zároveň vyčistia odvodňovacie priekopy a odstránia náletové kroviny, aby na trati zabezpečili dobré výhľadové pomery. Uvedené činnosti ŽSR vykonávajú vlastnými personálnymi aj strojnými kapacitami.

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dochádza v dôsledku údržby trate a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.