Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Dolný Kubín zaplatí za obnovu cesty viac ako 170.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Obsahom bude tiež výmena cestných obrubníkov zo strany bytových domov, výšková úprava vstupov, vjazdov i všetkých odvodňovacích zariadení a vodovodných uzáverov.

Dolný Kubín 4. októbra (TASR) – Sumu 174.000 eur investuje mesto Dolný Kubín do rekonštrukcie miestnej komunikácie na ulici Dukelských hrdinov na sídlisku Brezovec. V súvislosti s prácami vydala radnica povolenie na čiastočnú uzávierku ulice.

Ako priblížil vedúci odboru dopravy na mestskom úrade Miroslav Kosmeľ, oprava sa zameriava aj na spevnené plochy po oboch stranách komunikácie. Obsahom bude tiež výmena cestných obrubníkov zo strany bytových domov, výšková úprava vstupov, vjazdov i všetkých odvodňovacích zariadení a vodovodných uzáverov. "Súčasťou opráv je aj rekonštrukcia dvoch odvodňovacích zariadení od záhradkárskej osady. Príde k celoplošnej výmene živičného povrchu a zrekonštruujeme aj priľahlé parkoviská," uviedol.

Kosmeľ zdôraznil, že rekonštrukciu sa snažia realizovať s minimálnymi obmedzeniami pre obyvateľov. Napriek tomu radnica prosí o zhovievavosť a ústretovosť v dotknutom úseku.

Predpokladaný termín ukončenia prác sa posunul na koniec októbra. "Dôvodom predĺženia termínu ukončenia prác boli zdržania na strane dodávateľov, hlavne betónových výrobkov, ako sú obrubníky a odvodňovacie žľaby. Na všetko sa, žiaľ, teraz musí oveľa dlhšie čakať. S tým súvisí aj predĺženie termínov hlavne na ulici Dukelských hrdinov. Tu nám zdržanie spôsobilo aj to, že sme dodatočne riešili ešte opravu odvodňovacích zariadení," vysvetlil primátor Ján Prílepok.

V rekonštrukciách plánuje samospráva pokračovať v nasledujúcom období.