Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Avizovaná oprava panelky je pre Trenčiansky kraj pozitívnou správou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na margo schválenia financií na opravu cesty to povedala hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

Trenčín 27. marca (TASR) – Úsek cesty I/9 medzi Chocholnou-Velčicami a Mníchovou Lehotou je pravdepodobne najhorším úsekom cesty prvej triedy na Slovensku. Akákoľvek informácia prinášajúca vidinu jej opravy je preto pre obyvateľov Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) pozitívna. Na margo schválenia financií na opravu cesty to povedala hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

Aj keď vlastníkom cesty je štát a správcom Slovenská správa ciest (SSC), Trenčiansky samosprávny kraj od začiatku vyvíja maximálne úsilie, aby k rekonštrukcii tejto cesty došlo čo najskôr. Dôkazom toho je aj fakt, že stavebné povolenie na rekonštrukciu križovatky Trenčianska Turná - Trenčianske Stankovce, riešenie nehodového úseku križovatiek ciest I/50, II/507 a III/507075, zabezpečil odbor dopravy TSK už v roku 2015. Dvakrát bolo predlžené, aktuálne do augusta 2023. V novembri 2020 prišlo k zmene stavebníka zo Správy Ciest TSK na SSC Bratislava,“ priblížila Kukučková.

Ako dodala, TSK spolu s ministerstvom, SSC, okresným úradom, obcami, projektantmi a dopravným inšpektorátom niekoľkokrát riešili problematiku odbočovacích pruhov a obchádzkových trás počas rekonštrukcie cesty. V súčasnosti je riešenie obchádzkových trás čisto v kompetencii SSC.

Veríme, že sa v najbližšej dobe podarí SSC úspešne ukončiť proces verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby a následne sa budú môcť reálne rozbehnúť rekonštrukčné práce. TSK bude aj naďalej súčinný a plne k dispozícii na ďalšiu spoluprácu s cieľom priniesť obyvateľom nášho kraja, ako aj všetkým motoristom plnohodnotný úsek zrekonštruovanej cesty medzinárodného významu,“ uzavrela hovorkyňa.
Na archívnej snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (Sme rodina) 24. marca 2021 v Bratislave.
Foto: TASR Jakub Kotian

Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina) podpísal zmluvu o nenávratnom finančnom príspevku z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra na projekt prijímateľa, ktorým je Slovenská správa ciest. Schválená výška príspevku na rekonštrukciu tzv. "panelky" je 25,94 milióna eur.

Podľa hovorkyne SSC Lucie Karelovej sa s rekonštrukciou začne najneskôr v druhej polovici roka, doba realizácie projektu je podľa nej 20 mesiacov od odovzdania staveniska, mimo zimné obdobie.