Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Ďalšia cenová vojna v Česku, RegioJet zavedie vozne bez obsluhy

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Zatiaľ prvý krok urobil RegioJet na trase Praha - Brno, na ktorú vstúpil vlani v decembri.

Praha 2. februára (TASR) - Boj o cestujúcich na českých železniciach sa opäť pritvrdil. Spoločnosť RegioJet zľavnila časť spojov na trase medzi Prahou a Brnom a od marca chce zaviesť novú triedu bez obsluhy, s ešte lacnejšími cestovnými lístkami.

Zatiaľ prvý krok urobil RegioJet na trase Praha - Brno, na ktorú vstúpil vlani v decembri. Boj s Českými dráhami je pre RegioJet teraz omnoho ťažší, než keď vstupoval na trasu Praha - Ostrava. ČD na trase ponúkajú omnoho viac spojov, navyše s kvalitnejšími a pohodlnými súpravami.

"České dráhy predpokladali rozpútanie cenovej vojny zo strany RegioJetu, rovnako, ako to bolo aj v predchádzajúcich prípadoch na iných tratiach alebo na autobusových linkách. Na tento krok sme samozrejme pripravení a budeme naň reagovať," povedal hovorca Českých dráh Petr Šťáhlavský.

Aktuálne zľavnenie je ale iba začiatkom novej cenovej vojny. RegioJet začne zaraďovať do prevádzky postupne ďalšie jazdené vozne, ktoré nakúpil vo Švajčiarsku a rozšíri tak počty vagónov v súpravách, navyše, sťahuje vozne z linky Bratislava - Košice. Najneskôr v marci chce preto predstaviť triedu "low-cost", ktorá bude určená pre cestujúcich hľadajúcich najnižšiu cenu. Vo vozni nebude palubný personál.