Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Letecká spoločnosť IAG zaznamenala v 3. kvartáli vysokú stratu

Na archívnej snímke z 9. septembra 2019 sú lietadlá leteckej spoločnosti British Airways sú na londýnskom letisku Heathrow. Foto: TASR/AP

Očistená prevádzková strata dosiahla v 3. kvartáli podľa predbežných čísel 1,3 miliardy eur, uviedol materský koncern aerolínií British Airways, Iberia, Vueling, Aer Lingus a Level.

Londýn 22. októbra (TASR) - Britsko-španielska skupina International Airlines Group (IAG) zaznamenala vysokú stratu aj počas leta. Pokračujúca pandémia navyše núti skupinu k ďalšiemu kráteniu letových plánov.

Očistená prevádzková strata dosiahla v 3. kvartáli podľa predbežných čísel 1,3 miliardy eur, uviedol materský koncern aerolínií British Airways, Iberia, Vueling, Aer Lingus a Level. Manažment teraz ešte radikálnejšie škrtá ich letové plány do konca roka. V poslednom štvrťroku by mal letový plán spoločností skupiny dosiahnuť maximálne 30 % úrovne spred roka, pričom doteraz sa počítalo s minimálne 40 %.

Finančný riaditeľ Stephen Gunning zdôvodnil ďalšie škrty leteckých plánov druhou vlnou pandémie nového koronavírusu, sprísnením karanténnych opatrení v mnohých krajinách a slabými rezerváciami leteniek.