Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Na trati Medzibrod - Slovenská Ľupča bude dva dni výluka

Železničná stanica Hlohovec. Foto: Tablet.TV

Výlukové práce sú plánované na 25. a 26. októbra od 07.00 do 16.30 h.

Banská Bystrica 24. októbra (TASR) – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zrealizujú opravy na priecestí v úseku železničnej trate Medzibrod-Slovenská Ľupča. Výlukové práce sú plánované na 25. a 26. októbra od 07.00 do 16.30 h. Pre cestujúcich bude zabezpečená náhradná autobusová doprava. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. Účastníci cestnej premávky priecestie obídu, náhradná trasa bude viesť po ceste I/66, ktorá je mimo obce.

"Súčasťou prác bude odstránenie pôvodného priecestia, vykoná sa sanácia podložia železobetónovými panelmi, rozprestrie sa nové štrkové lôžko a zhutní sa. Vymenia sa koľajnice a vykoná doštrkovanie, smerová a výšková úprava koľaje. V ďalšej etape bude znovu koľaj doštrkovaná, smerovo a výškovo upravená. Vykoná sa zvarenie koľajníc a priecestie bude vyasfaltované," vysvetlila Pavliková.

Práce budú vykonávať zamestnanci ŽSR a zváračské zasa firma spoločnosť TSS Grade.

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dochádza v dôsledku rekonštrukčných prác. Zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.