Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Polícia udelila 29. marca a 5. apríla výnimku na dojazd nákladiakov

Na snímke kolóna kamiónov stojí na diaľnici blízko hranice medzi Rakúskom a Maďarskom neďaleko obce Bruck an der Leitha v Rakúsku 18. marca 2020. Maďarsko kvôli koronavírusu uzavrelo túto hranicu. Foto: TASR/AP

Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a cestách pre medzinárodnú premávku na území SR.

Bratislava 24. marca (TASR) – Prezídium Policajného zboru (PZ) udelilo výnimku v nedeľu 29. marca a 5. apríla na dojazd nákladných vozidiel s cieľom zníženia koncentrácie vodičov nákladiakov na odpočívadlách či odstavných plochách. Polícia chce tak zabezpečiť plynulý tranzit cez územie SR na najbližšie dve nedele, keď by podľa zákona o cestnej premávke mali mať zákaz. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová.

Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a cestách pre medzinárodnú premávku na území SR. "Povolením výnimky nie je dotknuté oprávnenie policajta zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo mu prikázať smer jazdy podľa zákona, ak si to vyžaduje bezpečnosť či plynulosť cestnej premávky," podotkla Bárdyová.