Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Rezort dopravy mení od 1. januára 2017 svoj názov a logo

Na snímke minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Árpád Érsek. Foto: TASR - Martin Baumann

Nový názov je Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Dôvodom je presun kompetencií v oblasti regionálneho rozvoja z ministerstva dopravy na Úrad vlády SR.


Bratislava 1. januára (TASR) - Od 1. januára 2017 sa zmení názov rezortu dopravy z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR na Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR. Dôvodom je presun kompetencií v oblasti regionálneho rozvoja z ministerstva dopravy na Úrad vlády SR.

"Ministerstvo dopravy bude aj naďalej spolupracovať na odstraňovaní regionálnych rozdielov. Našou prioritou bude pokračovať v rozvoji dopravnej infraštruktúry a zabezpečiť kvalitné dopravné napojenie všetkých regiónov Slovenska, čo je predpokladom pre príliv investícií a pracovných príležitostí do týchto lokalít," uviedol minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

Na základe praxe sa totiž podľa ministerstva ukázalo, že je vhodnejšie zveriť koordináciu prípravy politík regionálneho rozvoja do pôsobnosti úradu, ktorého úlohou je aj koordinovanie zásadných opatrení na zabezpečenie hospodárskej a sociálnej politiky Slovenskej republiky. V súvislosti so zmenou názvu sa mení aj logo rezortu dopravy.