Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť British Airways rokuje o prerušení práce 80 % zamestnancov

Na archívnej snímke z 18. marca 2020 lietadlá spoločnosti British Airways parkujú na londýnskom letisku Heathrow. British Airways (BA) rokuje s odborármi o pláne na dočasne pozastavenie pracovného pomeru približne 32.000 zamestnancov v reakcii na pandémiu nového koronavírusu.Britský letecký dopravca masívne zredukoval lety a upozornil, že bude musieť znížiť počet pracovných miest, aby prežil krízovú situáciu. Foto: TASR/AP

Britský letecký dopravca masívne zredukoval lety a upozornil, že bude musieť znížiť počet pracovných miest, aby prežil krízovú situáciu.

Londýn 2. apríla (TASR) – Letecká spoločnosť British Airways (BA) rokuje s odborármi o pláne na dočasne pozastavenie pracovného pomeru približne 32 000 zamestnancov v reakcii na pandémiu nového koronavírusu.

Britský letecký dopravca masívne zredukoval lety a upozornil, že bude musieť znížiť počet pracovných miest, aby prežil krízovú situáciu. Letecký sektor, ktorý ako prvý zasiahli dôsledky šírenia nákazy, sa horúčkovito snaží obmedziť náklady.

Materská spoločnosť British Airways, skupina IAG, už zastavila jej lety z druhého najrušnejšieho britského letiska Gatwick a uviedla, že v apríli a máji klesne kapacita letov o 75 %.

Aerolínie BA plánujú pozastaviť pracovný pomer asi 80 % personálu vrátane palubných sprievodcov, pozemného personálu, technikov a zamestnancov centrály. Informoval o tom ako prvý portál BBC, ktorý uviedol, že nikto z personálu nebude prepustený.

Nízkonákladové britské aerolínie easyJet v pondelok (30. 3.) zase oznámili, že už uzemnili celú svoju flotilu.