Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Trnavský samosprávny kraj mení vozový park na údržbu ciest

Na snímke nové traktory na zimnú údržbu ciest v Trnavskom kraji, 20. októbra 2020. Foto: Trnavský samosprávny kraj

Do konca roka by cestári mali dostať aj druhú časť traktorov.

Trnava 20. októbra (TASR) – V rámci komplexnej obmeny vozového parku slúžiaceho na letnú a zimnú údržbu ciest Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) prevzala Správa a údržba ciest (SÚC) TTSK prvých dvadsať nových traktorov. Do konca roka by cestári mali dostať aj druhú časť traktorov, celkovo kraj na obnovu vozového parku vrátane ďalších zariadení vynaloží podľa Jaroslava Vacka z odboru komunikácie TTSK sumu viac ako 10 miliónov eur, za traktory zaplatí 2,6 milióna eur bez DPH.

" Vďaka novým traktorom aj s príslušenstvom sa o cesty budeme môcť efektívne starať počas celého kalendárneho roka. K traktorom ešte počas tejto zimy pribudnú prvé z 34 sypačov, ktoré postupne začneme uvádzať na naše cesty. Nové vozidlá výrazne zjednodušia prácu našim zamestnancom a zvýšia našu akcieschopnosť a efektívnosť," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Traktory bude SÚC podľa riaditeľa Dalibora Trebichalského v zime využívať na odhŕňanie a odvoz nahromadeného snehu či na nakladanie posypových materiálov do sypačov. "Vzhľadom na ich multifunkčnosť a širokú možnosť prídavných zariadení ich vieme využiť na mulčovanie trávy alebo čistenie krajníc a rigolov popri cestách," dodal. Na zimnú údržbu má SÚC pripravených 26 dispečerských vozidiel, 75 kusov ďalšej špecializovanej techniky, 13.000 ton posypového materiálu ako posypovej soli a kameniva a tiež 137.000 litrov solanky.