Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Trnavský kraj zavádza bezkontaktnú platbu v prímestských autobuosch

Ilustračné foto. Foto: TASR – Pavol Zachar

Nákup elektronického lístka bude možný prostredníctvom aplikácie HOPIN, dostupnej v App Store, Google Play alebo Huawei Store.

Trnava 9. februára (TASR) – Bezkontaktnú kúpu cestovných lístkov vo svojich prímestských autobusoch testuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) od pondelka (8. 2.) na linke 201 434 Gabčíkovo – Šamorín – Bratislava. Okrem platby kartou bude cestujúcej verejnosti umožnený aj nákup lístkov prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorá ponúkne aj vyhľadávanie spojení. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

TTSK realizuje pilotný projekt v spolupráci so spoločnosťou HOPIN a dopravcom SAD Dunajská Streda. "Tento rok sa púšťame do zavádzania inovácií v prímestskej autobusovej doprave. Začíname s modernizáciou spôsobu nákupu cestovných lístkov. Bude rýchlejší a pohodlnejší. Navyše cestujúci už nebudú potrebovať hotovosť a vyhnú sa teda fyzickému kontaktu s vodičom," povedal Viskupič.

Autobusy na vybranej linke budú vybavené čítačkami platobných kariet a vodiči budú vyškolení na ich používanie. Nákup elektronického lístka bude možný prostredníctvom aplikácie HOPIN, dostupnej v App Store, Google Play alebo Huawei Store. Aplikácia bola rozšírená o profil BUS, ktorý umožní cestujúcim rýchlejšie a pohodlnejšie cestovanie. Návod na jej stiahnutie je dostupný na stránke www.hopintaxi.com/bus.