Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Železničiari opravujú priecestie pri obci Kalonda

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Rekonštrukčné práce na priecestí potrvajú do 5. decembra.

Kalonda 21. novembra (TASR) – Komplexnú opravu železničného priecestia pri obci Kalonda v železničnom úseku Lučenec – štátna hranica s Maďarskom vykonávajú v týchto dňoch Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Podľa slov ich hovorkyne Martiny Pavlikovej je priecestie v čase prác úplne uzatvorené a autá sú navádzané na obchádzkovú trasu.

„Rekonštrukcia na spomínanom priecestí je realizovaná do 5. decembra denne v čase od 8.00 do 16.00 h. Zhotoviteľ sa však bude snažiť práce urýchliť. Pre cestujúcich železničnou dopravou je zabezpečená náhradná autobusová doprava,“ konkretizovala hovorkyňa s tým, že výlukové práce zahŕňajú rekonštrukciu železničného prejazdu vrátane vytrhania koľají a vybagrovanie železničného zvršku i spodku. „Bude zrealizovaná následná stabilizácia a uloženie gumokovovej konštrukcie typu Strail,“ dodala.

Práce na priecestí sú podľa Pavlikovej naplánované tak, aby vodičov nezaťažili v čase najväčšieho dopravného náporu tesne pred vianočnými sviatkami. „Vzhľadom na to, že železničné priecestie sa nachádza v bezprostrednej blízkosti obce, pre tých občanov, ktorí nechcú využiť obchádzkovú trasu, je pred priecestím zriadené dočasné parkovisko. Tam môžu občania parkovať svojimi autami a do obce dôjsť pešo. Autobusová doprava sa tiež pri tomto parkovisku otáča a vracia sa späť,“ zakončila hovorkyňa.