Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

ZSSK chce nakúpiť nové klimatizované vozne pre diaľkovú dopravu

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na zákazku železničiari vyhlásili súťaž, o ktorej informovali vo vestníku verejného obstarávania.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) chce nakúpiť nové klimatizované vozne pre diaľkovú dopravu za odhadovanú cenu 69,5 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Na zákazku železničiari vyhlásili súťaž, o ktorej informovali vo vestníku verejného obstarávania. Nakúpiť chcú päť kusov nových osobných vozňov, v rámci súťaže je však aj opcia na nákup ďalších 30 kusov nových vozňov.

Prvých päť vozňov má byť určených pre 2. triedu diaľkových vlakov na rýchlosť 160 kilometrov za hodinu s veľkopriestorovým oddielom pre cestujúcich. Následná opcia je na nákup 10 vozňov 2. triedy s veľkopriestorovým oddielom pre cestujúcich, 10 vozňov 2. triedy s troma veľkopriestorovými oddielmi pre cestujúcich, piatich vozňov pre 1. triedu a piatich vozňov pre 1. triedu, ale na rýchlosť 200 kilometrov za hodinu s tlakotesnou skriňou.

Záujemcovia o súťaž môžu predkladať svoje ponuky do 31. januára 2017. Zákazka nebude spolufinancovaná z eurofondov a v tendri sa nepoužije elektronická aukcia.