Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Rezort dopravy chce posilniť vlaky medzi Bratislavou a D. Stredou

Na snímke minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek Foto: TASR - Michal Svítok

Podľa ministra dopravy Á. Érseka je na spoločnosti RegioJet, aby našla ďalšiu vlakovú súpravu, ktorá by umožnila zvýšenie kapacity vybraných vlakov.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Ministerstvo dopravy začalo rokovania o posilnení dopravy na trati medzi Bratislavou a Dunajskou Stredou. Spoje na tejto trase vypravuje súkromný dopravca RegioJet s dotáciou od štátu.

"Spolu so spoločnosťou RegioJet vykonal rezort dopravy v uplynulých týždňoch rozsiahly prieskum o vyťaženosti jednotlivých vlakov," priblížila hovorkyňa ministerstva Karolína Ducká. Prieskum podľa jej slov ukázal nárast cestujúcich, a to najmä v ranných vlakoch do Bratislavy.

Ministerstvo preto požiadalo súkromného dopravcu, aby našiel ďalšiu vlakovú jednotku na dopravnom trhu. "Sme pripravení vo verejnom záujme podporiť vyšší počet spojov na tejto trase," avizoval minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd). Aktuálne je podľa jeho slov na spoločnosti RegioJet, aby našla ďalšiu vlakovú súpravu, ktorá by umožnila zvýšenie kapacity vybraných vlakov.

"Hneď ako zaobstará novú vlakovú jednotku, my budeme súhlasiť a podporíme ju, aby sa cestujúci mohli prepravovať komfortnejšie," dodal Érsek. Rezort dopravy chce takto reagovať aj na očakávaný vstup RegioJetu do Bratislavskej integrovanej dopravy od nového roku.

"Očakávame ďalší nárast prepravovaných osôb, a preto chceme byť aj v zmysle zmluvy o dopravných službách vo verenom záujme na dopyt po železničnej doprave na tejto trati pripravení v predstihu," doplnila Ducká.