Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Víkendová zmena času ovplyvní tri autobusy a dva vlaky RegioJetu

Foto: TASR/František Iván

Všetky ostatné spoje pôjdu podľa cestovného poriadku a podľa aktuálneho času.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Posun času z letného späť na stredoeurópsky v noci zo soboty 29. októbra na nedeľu 30. októbra ovplyvní jazdu troch autobusových a dvoch nočných vlakových spojov súkromného dopravcu RegioJet, ktoré premávajú na Slovensko a opačne.

Pri zmene času sa totiž v nedeľu (30. 9.) o 3.00 h ráno posunie čas späť o hodinu na 2.00 h. Spojom, ktoré budú v tom čase na ceste, sa tak podľa hovorcu spoločnosti Aleša Ondrůja predĺži jazdný čas. Budú totiž čakať v staniciach, až pokým ich "nedobehne" stredoeurópsky čas.

Zmena času sa teda dotkne autobusového spoja, ktorý odchádza z Budapešti o 23.15 h a smeruje do Prahy. Bude čakať v Bratislave, odkiaľ odíde o 2.15 h nového času. Rovnako aj autobus, ktorý odchádza o 21.00 h z Košíc a smeruje do Prahy, si urobí prestávku v Trenčíne, odkiaľ bude odchádzať o 2.15 h nového času.

Tretím autobusovým spojom, ktorý zmena času zasiahne, je spoj s odchodom z Prahy o 19.00 h a smerujúcim do Košíc. Tento autobus bude stáť v Poprade, odkiaľ odíde o 2.25 h nového času.

V prípade vlakových spojov budú zmenou času zasiahnuté dva vlaky na trase Košice - Praha. Prvým je vlak s odchodom z Košíc o 21.22 h, ktorý bude stáť v stanici Ostrava Svinov, odkiaľ odíde o 2.32 h stredoeurópskeho času. Tento spoj tak bude podľa Ondrůja odchádzať zo staníc Havířov a Ostrava hlavní nádraží ešte podľa letného času.

Druhým vlakom zasiahnutým zmenou času je vlak s odchodom z Prahy o 21.46 h, ktorý smeruje do Košíc. Stáť bude v stanici Žilina, odkiaľ bude odchádzať o 3.01 h nového stredoeurópskeho času. Spoj tak zo staníc Třinec centrum a Čadca odíde ešte podľa letného času.

"Všetky ostatné spoje pôjdu podľa cestovného poriadku a podľa aktuálneho času. Čiže v sobotu podľa letného a v nedeľu podľa stredoeurópskeho," dodal Ondrůj.