Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Dopravcovia pridali v Trenčianskom kraji nové autobusové spoje

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Nové spoje zavedie Slovenská autobusová doprava (SAD) Prievidza najmä na trase Partizánske – Bánovce nad Bebravou a na trase Bánovce nad Bebravou – Topoľčany.

Trenčín 4. septembra (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) a jeho zmluvní prepravcovia zavádzajú od septembra nové autobusové spoje v niektorých častiach kraja. Informovala o tom Sláva Gajdošíková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

Nové spoje zavedie Slovenská autobusová doprava (SAD) Prievidza najmä na trase Partizánske – Bánovce nad Bebravou a na trase Bánovce nad Bebravou – Topoľčany. Kraj vyjde v ústrety i cestujúcim za prácou do jednej zo spoločnosti v Handlovej.

Na Považí zoptimalizujú spojenie medzi Nemšovou a Dubnicou nad Váhom. Na vybraných zlepšeniach s TSK spolupracovalo aj združenie Doprava na Považí.

"Všetky zmeny v cestovných poriadkoch sú v súlade s návrhmi a odporúčaniami plánu dopravnej obslužnosti, ktoré hovoria o posilnení trás medzi mestami a väčšími spádovými obcami na území kraja," uviedol vedúci odboru dopravy Úradu TSK Radovan Hladký.