Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

Dopravný podnik v Martine prepravil vlani takmer 5,1 mil. cestujúcich

Na snímke nový ekologický autobus a budova sídla Dopravného podniku mesta Martin v pondelok 12. februára 2024 v Martine. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Jednou z úspešných minuloročných akcií bol Vianočný trolejbus, v ktorom sa prepravilo takmer 30.000 ľudí.

Martin 12. februára (TASR) - Dopravný podnik mesta Martin (DPMM) prepravil vlani takmer 5,1 milióna cestujúcich, čo je o 13 percent viac ako v roku 2022. Na tlačovej konferencii v Martine o tom v pondelok informoval dopravný riaditeľ podniku František Zicho.

Doplnil, že jednou z úspešných minuloročných akcií bol Vianočný trolejbus, v ktorom sa prepravilo takmer 30.000 ľudí. "Počas roka 2023 sme zaviedli aj prepravnú kontrolu, lebo sme mali problémy s odbavovaním cestujúcich. Skontrolovali sme zhruba 14.000 cestujúcich," uviedol.

Primátor Martina Ján Danko v pondelok ocenil so zástupcami dopravného podniku 10-milióntu cestujúcu. "Desať miliónov pasažierov potvrdzuje, že podnik je životaschopný a ľudia majú záujem cestovať mestskou hromadnou dopravou. Čistou, kvalitnou a pre turčiansku záhradku aj ekologickou. Momentálne máme stopercentnú ekologickú dopravu. Myslím si, že toto je budúcnosť nielen Martina, ale celého Slovenska," povedal.

Celkovo má DPMM 36 autobusov na CNG pohon a ďalších desať vysúťažil. "Cena za jeden autobus je 330.000 eur a mohli by prísť na začiatku druhej polovice roka 2024," uzavrel dopravný riaditeľ.