Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Ekonomika

Dostavba úseku D3 Svrčinovec – Skalité má polročný sklz

Na snímke portál tunela Svrčinovec na úseku diaľnice D3 Svrčinovec - Skalité počas kontrolného dňa. Vo Svrčinovci 23. septembra 2016. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Úsek D3 Svrčinovec – Skalité sa stavia v polovičnom profile, v dĺžke 11.265 metrov.

Skalité 23. septembra (TASR) – Dokončenie úseku diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité má polročný sklz a hotový by mal byť v máji 2017. Počas dnešnej kontroly na stavbe D3 na Kysuciach to povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Árpád Érsek.

"Boli tam rôzne veci, ktoré museli dorábať pre to, aby sa vedeli napojiť na krátky úsek R5 na českú stranu. Ale podstatné je, že nám sľúbili, že do konca mája to bude zažehnané a v poriadku," uviedol Érsek.

Zdôraznil, že dobudovane tohto veľmi náročného úseku, ako aj celej D3 považuje za jednu z priorít ministerstva dopravy. "Je to dôležitá súčasť tranzitnej dopravy vzhľadom na strategické prepojenie Slovenska, Poľska a Českej republiky. Urobíme všetko pre to, aby sa nám podarilo uviesť úsek do prevádzky v čo najkratšom čase," doplnil minister dopravy.

Úsek D3 Svrčinovec – Skalité sa stavia v polovičnom profile, v dĺžke 11.265 metrov. "V plnom profile bude realizovaná kompletná križovatka Svrčinovec, vrátane predportálových úsekov tunela Svrčinovec a Poľana v celkovej dĺžke 1017 m. Ide o stavebne veľmi náročný projekt financovaný z fondov Európskej únie, na ktorom bude 22 mostov a dva tunely. Križovatka Svrčinovec sa má pripojiť na diaľničný úsek D3 Čadca, Bukov – Svrčinovec, ktorý je momentálne v procese verejného obstarávania Národnej diaľničnej spoločnosti," informovala hovorkyňa Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Karolína Ducká.