Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Dôvera rešpektuje rozhodnutie európskeho súdu o poisťovniach

Ilustračné foto. Foto: ZP Dôvera

Na Slovenku funguje trh verejného zdravotného poistenia, o čom svedčia státisíce poistencov, ktorí každý rok zmenia zdravotnú poisťovňu, zhrnul Štepianský.

Bratislava 11. júna (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera rešpektuje rozhodnutie Súdneho dvora Európskej únie v Luxemburgu, týkajúce sa pomoci pre štátne zdravotné poisťovne. Mrzí ju, že sa nevyjadril k podstate veci.

"Tou bolo zachraňovanie štátnych zdravotných poisťovní na úkor všetkých daňových poplatníkov. V tomto spore nám nikdy nešlo o peniaze, ale o spravodlivé nastavenie systému verejného zdravotného poistenia voči všetkým poistencom na Slovensku," povedal pre TASR PR špecialista Dôvery Matej Štepianský.

Dôvera podľa jeho slov odmieta prípadné dezinterpretácie tohto rozhodnutia do budúcnosti. "Rozhodnutie nie je možné vnímať ako bianko šek na akékoľvek ďalšie finančné injekcie do štátnej zdravotnej poisťovne. Na Slovenku funguje trh verejného zdravotného poistenia, o čom svedčia státisíce poistencov, ktorí každý rok zmenia zdravotnú poisťovňu," zhrnul Štepianský.

Slovensko uspelo na Súdnom dvore v Luxemburgu v spore týkajúcom sa zdravotných poisťovní. Súd štvrtkovým rozsudkom potvrdil rozhodnutie Európskej komisie z roku 2014, podľa ktorého rôzne opatrenia v prospech štátnych zdravotných poisťovní neporušili pravidlá štátnej pomoci, a zamietol žalobu zdravotnej poisťovne Dôvera.