Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

DPB a prihraničné obce majú záujem udržať linku 801 do Rajky

Autobus MHD Foto: Tomáš Gerši/TASR

DPB však navrhol prevádzkovanie linky len v úseku Rajka – ŽST Rusovce s priamou nadväznosťou na dostupné linky MHD, pričom v špičke pracovného dňa je odporúčaný 30-minútový interval na linke 801.

Bratislava 18. augusta (TASR) – Dopravný podnik Bratislava (DPB) a prihraničné obce majú záujem udržať autobusovú linku 801 do maďarskej Rajky. "DPB už požiadal Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR o vydanie novej licencie, ktorá by umožňovala zabezpečenie prevádzky medzinárodnej linky 801 do Rajky aj naďalej,“ potvrdila pre TASR hovorkyňa DPB Adriana Volfová. 

DPB však navrhol prevádzkovanie linky len v úseku Rajka – ŽST Rusovce s priamou nadväznosťou na dostupné linky MHD, pričom v špičke pracovného dňa je odporúčaný 30-minútový interval na linke 801. Volfová dodala, že DPB nie je proti zachovaniu pôvodnej trasy linky 801, no z vlastných zdrojov ju však financovať nemôže. Preto na zachovanie celej trasy linky 801 až k Novému SND navrhuje dve alternatívy. „Jednou z možností by bolo spolufinancovanie jej prevádzky zo strany samotnej obce. Ďalšou možnosťou je opätovné získanie finančných prostriedkov na nákup ďalších prímestských autobusov z fondov EÚ – Programov cezhraničnej spolupráce,“ spresnila Volfová.

Aj mestskej časti Bratislava - Rusovce záleží na tom, aby sa zachovala autobusová linka 801 z Bratislavy do Rajky. Posilňuje totiž verejnú dopravu vo všetkých troch prihraničných obciach. Uviedol pre TASR starosta Rusoviec Dušan Antoš. „Budeme čo najskôr iniciovať stretnutie zástupcov mestských častí Jarovce, Rusovce, Čunovo so zástupcami hlavného mesta Bratislavy a DPB,“ potvrdil Antoš. Podľa starostu je dôležité dohodnúť sa spoločne na ďalšom postupe, ktorý by zachoval súčasnú trasu autobusovej linky 801. Platnosť súčasnej licencie na prevádzkovanie tejto medzinárodnej autobusovej linky sa skončí 30. septembra.