Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Držitelia preukazov ISIC najčastejšie využili zľavu pri návšteve kina

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Rebríček najvyužívanejších zliav je zostavovaný z reálnych údajov o využitých zľavách od partnerov CKM SYTS.

Bratislava 21. marca (TASR) – Držitelia študentských preukazov ISIC (International Student Identity Card) v minulom roku najčastejšie využili zľavu plynúcu z tohto preukazu pri návšteve kina. Zľavu pri kúpe lístka využili študenti až v 30 percentách.

Vyplýva to z minuloročných výsledkov združenia CKM SYTS, ktoré vydáva na Slovensku preukazy ISIC, ITIC (International Teacher Identity Card) a EURO
Rebríček najvyužívanejších zliav je zostavovaný z reálnych údajov o využitých zľavách od partnerov CKM SYTS. Na druhom mieste v roku 2018 najčastejšie využili držitelia preukazov služby mobilného operátora, a to takmer 20 percent z nich. Za nimi nasledovali zľavy v kníhkupectvách – 13 percent. "Toto je príjemná štatistika najmä v dnešnej elektronickej dobe, keď čítanie klasických kníh je nahradené elektronickou formou titulu," zdôraznil Jedlička.

Ďalej nasledovali zľavy v reštauráciách rýchleho občerstvenia a športové zľavy. Veľmi populárnymi sú však naďalej aj zľavy na kancelárske a školské potreby, zľavy na oblečenie, reprografické služby a zľavy na kreatívne pomôcky a materiály.

"Podľa modelového prípadu je ročne možné s preukazom ušetriť viac ako 300 eur. Závisí to, samozrejme, od toho, ako často a kde ho jeho držiteľ využíva," priblížil Jedlička. V súčasnosti z celkového počtu takmer 108.600 vysokoškolákov na Slovensku vlastní preukaz ISIC viac ako 97 percent z nich. Z necelých 209.000 stredoškolákov je takmer 30 percent držiteľmi platného preukazu ISIC.