Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Držte rodinný rozpočet vo svojich rukách

Držte rodinný rozpočet vo svojich rukách! S aplikáciou Rodinný rozpočet to bude hračka. Foto: Provident Financial

S aplikáciou Rodinný rozpočet to bude hračka.

Bratislava 9. júna (OTS) - Užívatelia smartfónov sa môžu tešiť na užitočného pomocníka pri spravovaní financií v podobe aplikácie Rodinný rozpočet. Je určená pre každého, je po ruke, je jednoduchá a prehľadná. Nosíte ju pri sebe vo vašom telefóne, ak si nájdete pár sekúnd na vpísanie toho, čo ste minuli a koľko ste zarobili, za rovnaký čas vám ponúkne odpoveď na otázku, ako ste na tom! Rodinný rozpočet „do vrecka“ si stiahnete na www.rodinnyrozpocet.sk.

Finančné vzdelávanie sa dostáva čoraz viac do popredia nielen ako forma CSR komerčných spoločností, ale aktuálne i do pozornosti slovenskej vlády. „Spotrebiteľské správanie a úroveň znalostí verejnosti o financiách ukazujú, že vzdelávanie v tomto smere musí byť jednou z priorít. Provident Financial a Nadácia pre deti Slovenska prostredníctvom tejto aplikácie rozširujú možnosti, akými komunikujú potrebu vzdelávať sa vo svete financií – k public relations a CSR projektu Škola rodinných financií pripája nástroj, ktorý odráža prirodzené potreby súčasných ľudí a ich spôsob života,“ uvádza Diana Priechodská Brodnianska zo spoločnosti Provident Financial.


Pre koho?


Odpoveď je jednoduchá – pre všetkých, ktorí chcú mať vo financiách poriadok. Aplikácia Rodinný rozpočet je určená na sledovanie financií – príjmov a výdavkov ako jednotlivca, tak i celej rodiny. V jednom telefóne tak získame aktuálny prehľad o stave rodinného rozpočtu, možnosť spätne vyhodnotiť naše hospodárenie a plánovať ďalšie obdobie.


Podstata je v jednoduchosti


Aplikácia prostredníctvom prehľadných a jednoduchých záložiek umožní užívateľovi bez problémov a komfortne denne aktualizovať stav svojich financií. Správa príjmov a výdavkov je navyše rozdelená na pravidelné a nepravidelné položky, pričom ich užívateľ môže v štatistikách sledovať aj spätne, v archíve príjmov a výdavkov. Dátum sa volí v mesačných intervaloch, môže byť však ľubovoľný. Do jednotlivých kategórií je možné vkladať i pripomienky rôznych splátok do kalendára. Výhodou aplikácie je, že jeden užívateľ môže sledovať nielen svoje financie, ale i jednotlivých členov rodiny. Podrobný prehľad mesiaca rodine ukáže, kde má jej rozpočet rezervy a pomôže financie plánovať. Informácie o hospodárení či štatistiky sú uvádzané v prehľadnom grafe.


Pretože sme zodpovední


Zodpovedné podnikanie nie je v prípade našej spoločnosti frázou vo výročnej správe. Ľuďom poskytujeme možnosť požičať si od nás peniaze, a preto vnímame ako našu povinnosť pomáhať im zorientovať sa v nich, hospodáriť s nimi, vedieť rozoznať riziká ale i príležitosti. Aplikácia Rodinný rozpočet mala svoju premiéru na májovom CSR Summite v Starej tržnici v Bratislave. Tešila sa veľkej pozornosti verejnosti, rovnako i ďalších spoločností, ktoré sa na podujatí zúčastnili,“ dodáva Priechodská Brodnianska.
www.rodinnyrozpocet.sk