Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Musk spolupracuje so Silver Lake a Goldman Sachs na privatizácii Tesly

Generálny riaditeľ americkej firmy Tesla Elon Musk. Foto: TASR/AP

Musk v stredu (8.8.) šokoval Wall Street, keď na Twitteri oznámil, že uvažuje o prevzatí Tesly do súkromného vlastníctva a odkúpení všetkých jej akcií za 72 miliárd USD.

San Francisco 14. augusta (TASR) - Generálny riaditeľ americkej firmy Tesla Elon Musk uviedol, že spolupracuje so spoločnosťami Silver Lake Partners a Goldman Sachs Group, ktoré mu poskytujú finančné poradenstvo v súvislosti s jeho návrhom previesť výrobcu elektromobilov do súkromných rúk.

"Som nadšený, že spolupracujem s finančnými poradcami zo spoločností Silver Lake a Goldman Sachs plus s Wachtell, Lipton, Rosen & Katz a Munger, Tolles & Olson ako právnymi poradcami pri návrhu previesť Teslu do súkromného vlastníctva," uviedol Musk na sociálnej sieti Twitter.

Musk v stredu (8.8.) šokoval Wall Street, keď na Twitteri oznámil, že uvažuje o prevzatí Tesly do súkromného vlastníctva a odkúpení všetkých jej akcií za 72 miliárd USD (63,14 miliardy eur). Dodal, že už zabezpečil aj finančné prostriedky na kúpu týchto akcií, ale neposkytol ďalšie podrobnosti.