Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

EK schválila prevzatie firmy Indesit koncernom Whirlpool

Ilustračné foto: TASR/Oliver Ondráš

Whirlpool po naplnení dohody o odkúpení akcií predloží povinnú ponuku na kúpu zvyšných akcií Indesit.

Brusel 13. októbra (TASR) - Európska komisia (EK) odobrila prevzatie talianskeho výrobcu domácich spotrebičov Indesit Company koncernom Whirlpool. Informovala o tom agentúra RTTNews.

EK schválila kúpu majoritného podielu v Indesit Company spoločnosťou Whirlpool Italia Holdings, ktorá je 100-% dcérskou spoločnosťou amerického koncernu Whirlpool. Schválenie je dôležitý míľnik pri plnení podmienok dohody o nákupe akcií s firmou Fineldo. Obe strany predpokladajú, že v blízkej budúcnosti dokončia ďalšie kroky potrebné pre zavŕšenie obchodu.

Whirlpool 10. júla oznámil, že podpísal dohodu o kúpe väčšinového podielu vo firme Indesit so spoločnosťou Fineldo a rodinou Merloni. Americký koncern za podiel zaplatí celkovo 758 miliónov eur. Whirlpool po naplnení dohody o odkúpení akcií predloží povinnú ponuku na kúpu zvyšných akcií Indesit.

Talianska firma Indesit vyrába chladničky, umývačky riadu alebo rúry na pečenie. Má celkovo osem závodov v Taliansku, Poľsku, Británii, Rusku a Turecku a zamestnáva 16.000 ľudí. Hlavnými značkami spoločnosti sú Indesit, Hotpoint a Scholtes.