Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Embraco Slovakia odstaví v máji výrobu na štyri pracovné dni

Na leteckej snímke je závod Embraco pri Spišskej Novej Vsi. V Foto: TASR - Milan Kapusta

Spoločnosť bude následne žiadať Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR o podporu v čase skrátenej práce, známej ako kurzarbeit, za tieto dni odstávok výroby.

Spišská Nová Ves 4. mája (TASR) – Výrobca kompresorov a kondenzačných jednotiek pre chladenie, Embraco Slovakia zo skupiny Nidec, odstaví všetky výrobné linky v Spišskej Novej Vsi na štyri pracovné dni. Riaditeľ závodu Tomáš Kandra informoval, že k odstávke dôjde od štvrtka 12. do utorka 17. mája. Situácia je podľa neho spôsobená pokračujúcim poklesom celkového dopytu v súvislosti s vojnovým konfliktom medzi Ruskom a Ukrajinou.

Zamestnanci nebudú v danom období pracovať a budú mať vyplatenú náhradu mzdy v súlade s platnou kolektívnou zmluvou. Odstávku sme vyjednali so všetkými dotknutými stranami, predovšetkým zákazníkmi a odborovou organizáciou. Zároveň sme o nej informovali našich zamestnancov,“ priblížil Kandra.

Spoločnosť bude následne žiadať Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR o podporu v čase skrátenej práce, známej ako kurzarbeit, za tieto dni odstávok výroby. Najväčší zamestnávateľ v regióne aktuálne zamestnáva v spišskonovoveskom závode približne 2150 ľudí.