Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Francúzsky energokoncern EDF chce usporiť 2 až 3 miliardy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

EDF prevádzkuje všetky jadrové elektrárne vo Francúzsku, ktoré sa na spotrebe elektrickej energie v krajine podieľajú približne 70 %.

Paríž 6. júla (TASR) - Francúzsky energetický koncern EDF začal s prípravami plánu na zníženie nákladov v celkovej hodnote 2 až 3 miliardy eur. Uviedli to pre agentúru Reuters dva zdroje, ktoré tak potvrdili informácie francúzskeho denníka Le Monde.

Úsporný plán by mal zahrnovať predaj viacerých aktív, prípadne zmrazenie investícií a prijímania nových zamestnancov. Spoločnosť bude zároveň na všetkých úrovniach znižovať náklady, dodal v pondelok Le Monde.

Hovorca EDF pre Reuters povedal, že na pláne úspor sa momentálne pracuje, na zverejnenie podrobností je však zatiaľ skoro.

EDF prevádzkuje všetky jadrové elektrárne vo Francúzsku, ktoré sa na spotrebe elektrickej energie v krajine podieľajú približne 70 %. Biznis spoločnosti však podobne ako v prípade ďalších firiem zasiahla kríza spojená s pandémiou nového koronavírusu. EDF už skôr oznámila, že z tohto dôvodu nebude zverejňovať prognózy finančných výsledkov na tento, ani na budúci rok.