Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

V Slovakia Energy bude preverený postup voči zákazníkom

Na archívnej snímke tabuľa s nápisom Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) SR. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) naďalej intenzívne pracuje na riešení situácie bývalých zákazníkov Slovakia Energy, uviedol hovorca ÚRSO Radoslav Igaz.

Bratislava 15. októbra (TASR) – Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) spustil kontrolu v regulovanom subjekte Slovakia Energy. Preverí, či postupuje pri aktuálnom vyúčtovaní voči svojim zákazníkom korektne. Ak sa ukáže že nie, úrad zasiahne a bude spoločnosť sankcionovať. Informoval o tom hovorca ÚRSO Radoslav Igaz.

Hovorca ubezpečil, že ÚRSO naďalej intenzívne pracuje na riešení situácie bývalých zákazníkov Slovakia Energy. Vo štvrtok (14. 10.) začal úrad v regulovanom subjekte Slovakia Energy výkon kontroly. Jej predmetom je "kontrola dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov a vydaných rozhodnutí a overovanie správnosti a pravdivosti dokladov predkladaných úradu v oblasti regulácie elektroenergetiky a plynárenstva, so zameraním najmä na plnenie povinností kontrolovaného subjektu pri ukončení zmlúv o združenej dodávke elektriny a plynu za roky 2020 a 2021".

"Zámerom kontroly je dohliadať a overiť si, či regulovaný subjekt Slovakia Energy pri zúčtovaní a vyrovnaní preddavkových platieb, záloh a vyúčtovania postupuje voči odberateľom korektne a v súlade s platnými pravidlami a rozhodnutiami úradu. Ak sa ukáže, že nie, úrad zasiahne a bude spoločnosť sankcionovať," poznamenal predseda ÚRSO Andrej Juris. ÚRSO môže v zmysle zákona udeliť v takomto prípade pokutu až do výšky 100.000 eur.