Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

WSB Invest pripravuje výstavbu veterného parku v extraviláne obce Paňa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Tomáš Halász

Hlavným pozitívom navrhovanej činnosti je zhodnotenie v súčasnosti nevyužívaného veterného potenciálu danej lokality na výrobu elektrickej energie.

Paňa 19. júna (TASR) - Spoločnosť WSB Invest j.s.a. Bratislava plánuje vybudovať v extraviláne obce Paňa v okrese Nitra veterný park. Projekt, predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie, uvažuje s výstavbou šiestich veterných elektrární. Účelom navrhovanej činnosti je výroba elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov energie vo veterných elektrárňach a jej dodávka do elektrizačnej sústavy SR, uviedol investor.

Vlastníkmi parciel, na ktorých bude realizovaná výstavba, sú súkromní vlastníci, verejnoprospešný spolok a Slovenská republika. Začiatok výstavby investor odhaduje na posledný štvrťrok 2027, predpokladané ukončenie výstavby je naplánované na druhý štvrťrok 2028.

Hlavným pozitívom navrhovanej činnosti je zhodnotenie v súčasnosti nevyužívaného veterného potenciálu danej lokality na výrobu elektrickej energie. Navrhovaná činnosť tak prispeje k zvyšovaniu podielu výroby elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov v rámci SR, skonštatoval investor.