Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Ekonomika

Envirorezort: Investičné stimuly sú v kompetencii rezortu hospodárstva

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Akciová spoločnosť Ludoprint prepustí ku koncu februára 18 zamestnancov. Podľa predsedu predstavenstva Ľudovíta Krausa je dôvodom prepúšťania neochota a neschopnosť Ministerstva životného prostredia.

Bobot/Bratislava 29.februára (TASR) - Podporu investícií do hospodárskych subjektov vrátane investičných stimulov má v kompetencii predovšetkým Ministerstvo hospodárstva (MH) SR. V reakcii na kritiku ministerstva zo strany papierenskej spoločnosti Ludoprint v obci Bobot v Trenčianskom okrese to uviedol komunikačný odbor rezortu životného prostredia.

"Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR v minulosti vyhlásilo viacero výziev zameraných na podporu podnikateľských subjektov v oblasti recyklácie odpadov. V aktuálnom programovom období 2021 - 2027 ministerstvo opätovne plánuje podporovať projekty podnikateľských subjektov zamerané na recykláciu odpadov. Dokončujeme schémy štátnej pomoci upravujúce pravidlá poskytovania pomoci v danej oblasti. Ministerstvo následne pristúpi k príprave výzvy, ktorú plánuje vyhlásiť vo štvrtom štvrťroku 2024," doplnil odbor komunikácie.

Akciová spoločnosť Ludoprint prepustí ku koncu februára 18 zamestnancov. Podľa predsedu predstavenstva Ľudovíta Krausa je dôvodom prepúšťania neochota a neschopnosť Ministerstva životného prostredia SR komunikovať so spoločnosťou o dotácii či pôžičke.

Spoločnosť Ludoprint je najstaršou papierňou v bývalom Československu s takmer 270-ročnou tradíciou. Je zároveň aj jedinou papierňou, ktorá vyrába stopercentne recyklovaný papier.