Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Envirovzdelávacie projekty môžu získať finančnú podporu od MŽP

Foto: deutschebank.ge

O podporu z fondu sa môžu uchádzať orgány, ktoré vykonávajú neformálne environmentálne vzdelávanie. Musia tiež mať minimálne dvojročnú históriu činnosti, uvádza MŽP.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR vyhlásilo v piatok ďalšiu výzvu na podporu envirovzdelávacích projektov. Výška podpory pre projekty s regionálnym významom je maximálne 5000 eur. Projekty s celoslovenským významom môžu získať 10.000 eur. TASR o tom informovala Zuzana Onufer z odboru komunikácie MŽP.

Envirorezort tak spustil tretí ročník Zeleného vzdelávacieho fondu (ZVF). Finančne budú podporené projekty občianskych združení, neziskových organizácií, záujmových združení právnických osôb a nadácií zameraných na environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu. O podporu z fondu sa môžu uchádzať orgány, ktoré vykonávajú neformálne environmentálne vzdelávanie. Musia tiež mať minimálne dvojročnú históriu činnosti, uvádza MŽP.

"Hlavnou myšlienkou Zeleného vzdelávacieho fondu je prepojiť súkromný, štátny a neziskový sektor, aby sme spoločne zvýšili úroveň neformálnej environmentálnej výchovy na Slovensku. Takýmto spôsobom umožníme už tretí rok pretaviť kvalitné vzdelávacie projekty do reality," uviedol podpredseda vlády a minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd).

Témami sú predchádzanie a zmierňovanie nepriaznivých dôsledkov zmeny klímy, zlepšenie kvality ovzdušia, ochrana biodiverzity, obehové hospodárstvo a zdravé a udržateľné budovy.

"Cieľom tretieho ročníka Zeleného vzdelávacieho fondu je podporiť výchovno-vzdelávacie projekty zamerané na výchovu a vzdelávanie detí a mládeže, celoživotné vzdelávanie, aktivity pre koordinátorov environmentálnej výchovy a iných pedagogických pracovníkov či pracovníkov s mládežou," povedala Onufer. Poznamenala, že novinkou je podpora vzdelávacích a osvetových aktivít organizovaných mládežou.

Výzva bude otvorená do 20. novembra a podporené projekty budú zverejnené vo februári 2020. V predchádzajúcich ročníkoch bolo zo ZVF podporených viac ako 50 projektov envirovzdelávania v hodnote 313.000 eur.