Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Ericsson zvýšil odhad predplatiteľov novej 5G siete do konca roka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ericsson, ktorý konkuruje čínskemu Huawei a fínskej Nokii, dodal, že 75 % svetovej populácie bude mať v roku 2027 prístup k sieti 5G.

Štokholm 30. novembra (TASR)- Švédsky výrobca telekomunikačných zariadení Ericsson v utorok zvýšil svoju globálnu prognózu mobilných predplatiteľov 5G na 660 miliónov do konca tohto roka. Odvolal sa pritom na silnejší ako očakávaný dopyt v Číne a Severnej Amerike.

Švédsky koncern, ktorý predtým očakával 580 miliónov predplatiteľov, uviedol, že do konca roka 2027 očakáva 4,4 miliardy odberov 5G, čo bude v tom čase predstavovať takmer polovicu všetkých mobilných odberov.

Ericsson vo svojej polročnej správe o mobilite uviedol, že silný dopyt v Číne a Severnej Amerike bol čiastočne spôsobený klesajúcimi cenami zariadení 5G.

Zatiaľ čo sieť novej generácie 5G sa stane dominantnou technológiou mobilného prístupu v roku 2027, Ericsson predpokladá, že počet predplatiteľov siete 4G dosiahne vrchol vo 4. štvrťroku 2021, potom bude klesať, keďže predplatitelia prejdú na 5G.

Ericsson, ktorý konkuruje čínskemu Huawei a fínskej Nokii, dodal, že 75 % svetovej populácie bude mať v roku 2027 prístup k sieti 5G.