Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Á. Érsek: Na obnovu letiska Sliač potrebujeme okolo 40 miliónov eur

Na archívnej snímke minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek. Foto: TASR - Dušan Hein

Letisko Sliač je základňou slovenského stíhacieho letectva a zároveň slúži aj ako civilné letisko najmä pre charterové lety.

Bratislava 13. marca (TASR) - Na obnovu letiska Sliač bude treba investície vo výške okolo 40 miliónov eur. Povedal to v stredu pred rokovaním vlády minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) v súvislosti so zlyhaním rokovaní o finančnej pomoci v rámci Dohody o obrannej spolupráci so Spojenými štátmi americkými. Letisko Sliač je základňou slovenského stíhacieho letectva a zároveň slúži aj ako civilné letisko najmä pre charterové lety.

Dohodu odmietlo ministerstvo obrany na čele s ministrom Petrom Gajdošom (SNS) s odôvodnením, že by ohrozila suverenitu Slovenska.

"Mám otázky, ktoré nie sú zodpovedané a dúfam, že ich minister (obrany) alebo niekto iný zodpovie," povedal Érsek. Podľa ministra budú investície do letiska, ktoré má vo svojom portfóliu ministerstvo dopravy, v každom prípade potrebné.

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) uviedol, že otázka pomoci USA na obnovu letísk Sliač a Kuchyňa pre neho nie je uzavretá. Zatiaľ podľa neho ide o názor ministra obrany a definitívny postoj Slovensko oznámi až po oficiálnom rokovaní. Koaličná rada sa podľa jeho slov bude téme venovať na budúci týždeň.