Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Europoslanec Štefanec bude tvoriť legislatívu EÚ v oblasti internetu

Na snímkeIvan Štefanec. Foto: TASR Michal Svítok

Táto platforma združuje europoslancov zo všetkých politických frakcií v EP, ktorí majú záujem o rozvoj internetu a digitalizácie.

Brusel 6. marca (TASR) - Slovenský poslanec Európskeho parlamentu (EP) Ivan Štefanec, ktorý je šéfom slovenskej delegácie Európskej ľudovej strany (EPP) v zákonodarnom zbore EÚ, sa stal vedúcim Programového výboru Európskeho internetového fóra (EIF).

Poslaním EIF je podporovať európske politické vedenie pri rozvoji európskych a mnohostranných verejných politík reagujúcich na politické, hospodárske a sociálne výzvy, spojené s digitálnou transformáciou na celom svete. EIF zároveň pomáha poslancom EP zabezpečiť, aby novovytvárané európske politiky boli vhodné pre digitálny vek a pomáha im pri "lepšom porozumení a zapájaní sa do digitálnej budúcnosti Európy".

Štefanec v piatok v správe pre TASR uviedol, že táto platforma združuje europoslancov zo všetkých politických frakcií v EP, ktorí majú záujem o rozvoj internetu a digitalizácie. Podľa jeho slov v rámci EIF sa vedú odborné diskusie, ktorých výsledkom sú legislatívne návrhy a odporúčania.

"K štyrom pôvodným slobodám Európskej únie, slobode pohybu osôb, tovarov, služieb a kapitálu sa dnes pridružuje aj sloboda pohybu informácií. Internet už nie je len nástrojom spájania a komunikácie, ale v blízkej budúcnosti bude čoraz viac hlavným predpokladom na konkurencieschopnosť ekonomiky," opísal situáciu Štefanec, ktorý je v EP predsedom platformy SME Europe, zameranej na ochranu záujmov malých a stredných podnikov v Európe.

Štefanec zároveň upozornil, že s nastupujúcou digitalizáciou sa spájajú nielen mnohé výzvy, ale aj nebezpečenstvá. "V rámci platformy EIF máme priestor diskutovať s odborníkmi a ľuďmi z praxe a prinášať návrhy, ktoré posunú Európu v oblasti internetovej politiky dopredu," odkázal poslanec.