Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Slovensko sa pripravuje na Európsky deň podnikateliek a manažérok

Foto: OZ TOP CENTRUM PODNIKATELIEK

Záštitu nad konferenciou prijala manželka prezidenta Slovenskej republiky Silvia Gašparovičová.

Bratislava 22. apríla (OTS) - TOP Centrum podnikateliek(TCP) v spolupráci so Svetovou asociáciou podnikateliek (FCEM), Informačnou kanceláriou Európskeho parlamentu na Slovensku a Národnou agentúrou pre rozvoj malého a stredného podnikania pripravili unikátny projekt. Je ním konferencia zlučujúca výnimočné ženy z podnikateľského prostredia. Až trojdňové podujatie sa uskutoční pri príležitosti Európskeho dňa podnikateliek a manažérok. Záštitu nad konferenciou prijala manželka prezidenta Slovenskej republiky Silvia Gašparovičová.

Občianske združenie TOP CENTRUM PODNIKATELIEK bolo založené 5. septembra 2001 a pôsobí ako nezávislá organizácia, združujúca ženy – podnikateľky bez ohľadu na politickú príslušnosť, vierovyznanie, národnosť a rasu. Top Centrum Podnikateliek počas svojej 12-ročnej pôsobnosti zorganizovalo množstvo zaujímavých konferencií, či workshopov. Tými najzaujímavejšími boli IV. Medzinárodná konferencia „Žena – tvorivá osobnosť 3. tisícročia“ – v roku 2003 v spolupráci s MAPM, účasť na medzinárodnom workshope „Správne metódy a postupy v ženskom podnikaní na regionálnej, národnej a európskej úrovni“ – Lignano 2004, I WIN (Interregional women initiative network – Medzinárodná sieť pre ženské podnikanie), medzinárodný workshop „Rozvíjanie networkingu v Európe“ – 2004. TCP so svojimi aktivitami nezostalo len na Slovensku, o čom svedčí organizácia konferencie v New Yorku „ Žena – tvorivá osobnosť 3.tisícročia“ v roku 2009 alebo spoluorganizátor konferencie v Nairobi „Žena – ekonomická brána do Afriky“ – v roku 2011.

Žijeme v 21. storočí, spoločnosť sa vyvíja a ženy sa stávajú vo svete biznisu celkom prirodzeným fenoménom. Slovensko sa radí ku krajinám založených na tradíciách, no v súčasnosti, kedy je celý svet v pohybe, sa podstata spoločnosti založenej na tradíciách mení. Typické pre slovenské ženy podnikateľky je ich zodpovednejší prístup k podnikaniu, k rodine, a rozvážnejší prístup k financiám a riziku. Prezidentka združenia Elvíra Chadimová tvrdí, že „zapojenie žien do ekonomiky prináša spoločnosti i krajine stabilitu“.

Táto konferencia je výnimočná svojou originalitou a najmä tým, že sa pod jednou strechou stretne viac ako 200 významných podnikateliek z Európy aj USA. Prinesie obrovskú príležitosť na nadväzovanie obchodných kontaktov a vymieňanie skúseností. V neposlednom rade predostrie skutočné a inšpiratívne príbehy žien, ktoré dokázali zdanlivo nemožné. Konferencia Európsky deň podnikateliek a manažérok sa uskutoční 16. – 18. mája 2013 v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky v Bratislave. Počas týchto troch dní na zúčastnené dámy podnikateľky čaká bohatý sprievodný program konferencie zahŕňajúci galavečer, networkingovú kaviareň, módnu prehliadku a exkurziu v prevádzkach úspešných slovenských podnikateliek.

O Top centre podnikateliek:
TOP centrum podnikateliek je asociácia žien podnikateliek a manažérok. Svojím členkám pomáha presadzovať ich záujmy v oblasti legislatívy, napomáha rozvoju ich podnikateľských aktivít, monitoruje domáce i medzinárodné aktivity organizácií, ktoré združujú ženy podnikateľky a manažérky na Slovensku i v zahraničí. Cieľom organizácie je prinášať a predstavovať na klubových, celoslovenských i zahraničných stretnutiach úspechy slovenských podnikateliek. Je to jeden z nástrojov ako motivovať ženy k rozhodnutiu stať sa podnikateľkami a úspešnými manažérkami.