Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Eximbanka: Vzniká informačno-spravodajský webový portál pre exportérov

Na snímke Lukáš Parízek Foto: TASR

Cieľom tohto projektu je zhromažďovanie relevantných informácií pre podnikateľov, ktorí obchodujú so zahraničím.

Bratislava 4. januára (TASR) - Rada slovenských exportérov v spolupráci s Eximbankou SR predstavila nový webový portál pre exportérov. Cieľom tohto projektu je zhromažďovanie relevantných informácií pre podnikateľov, ktorí obchodujú so zahraničím. Webstránka Export.sk prináša aktuality zo sveta exportu, informácie v oblasti financovania, názory a komentáre ekonómov a odborníkov z praxe, informovala Eximbanka vo štvrtok.

"Od vzniku Rady slovenských exportérov kladieme dôraz na potrebnosť včasnej a adekvátnej komunikácie s podnikateľským prostredím. Žijeme v dynamickej dobe, informácií je priveľa, je potreba ich filtrovať a dodávať včas relevantným prijímateľom. Preto vznikol online projekt Export.sk, kde vyberáme a sústredíme informácie a správy relevantné pre slovenských exportérov," uviedol predseda Rady slovenských exportérov Lukáš Parízek.

Eximbanka podľa jej generálneho riaditeľa Rastislava Podhorca víta každú iniciatívu, ktorá umožní slovenským subjektom získať informácie a fakty potrebné na zapojenie sa do medzinárodného ekonomického prostredia.

"Ak má byť využitie všetkých nástrojov dostupných pre exportérov efektívne, je nutné poznať štatistiky, dáta a potreby slovenských firiem. Pre Eximbanku je preto dôležité byť partnerom projektu, ktorý prináša informácie potrebné k presnejšiemu nastaveniu produktov," dodal Podhorec.