Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Facebook vytvorí tento rok v Londýne 1000 nových pracovných miest

Facebook. Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Facebook zároveň rozšíri svoj britský tím na riešenie škodlivého obsahu sociálnej siete.

Londýn 21. januára (TASR) - Americká spoločnosť Facebook vytvorí v priebehu tohto roka v Londýne 1000 nových pracovných miest. Počet jej zamestnancov v Spojenom kráľovstve tak prekročí 4000.

Viac ako polovica nových pracovných miest bude zameraná na technológie vrátane softvérového inžinierstva, vývoja produktov a bezpečnosti, uviedla viceprezidentka Facebooku pre Európu, Blízky východ a Afriku Nicola Mendelsohnová. Dodala, že spoločnosť aj po odchode Británie z Európskej únie (EÚ) pokračuje v rozvoji svojho najväčšieho technického centra mimo USA.

Facebook zároveň rozšíri svoj britský tím na riešenie škodlivého obsahu sociálnej siete. Tím pre „integritu komunity“ vyrába produkty na detekciu a odstránenie škodlivého obsahu z platforiem, ako sú Facebook, Messenger, Instagram a WhatsApp.

Mendelsohnová však zároveň vyhlásila, že aj keď entuziazmus Facebooku, pokiaľ ide o rozširovanie londýnskeho centra, nezoslabol, spoločnosť, rovnako ako iné technologické firmy, chce mať istotu v súvislosti s brexitom.

Britský premiér Boris Johnson povedal, že rozširovanie Facebooku je „skvelou správou“. Pripomenul, že jeho vláda sa „zaviazala urobiť z Spojeného kráľovstva najbezpečnejšie on-line miesto na svete a zároveň jedno z najlepších miest pre technologické spoločnosti".

Facebook sa snaží znovu vybudovať dôveru vo svoje platformy po škandále spoločnosti Cambridge Analytica v roku 2018. Táto britská politická poradenská firma totiž zhromažďovala z Facebooku údaje o voličoch.

Nick Clegg, šéf pre verejné záležitosti Facebooku a bývalý britský politik, v pondelok (20.1.) uviedol, že spoločnosť zlepšila svoju ochranu, aby počas tohtoročných prezidentských volieb v USA zabránila podobným manipuláciám ako pred štyrmi rokmi.

Mendelsohnová pripustila, že obnovenie dôvery si bude vyžadovať určitý čas.

Facebook si medzitým objednal prieskum s cieľom poukázať na ekonomické výhody, ktoré jeho platformy prinášajú podnikom v Európe. Spoločnosť Copenhagen Economics, ktorá v rámci prieskumu oslovila 7720 podnikov v 15 krajinách, odhaduje, že aplikácie na Facebooku pomohli v minulom roku vytvoriť ekonomickú hodnotu vo výške 208 miliárd eur.