Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Farmár na Záhorí chce podporiť predaj domácich výrobkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mapa na webovej stránke bude informovať o tom, čo v akej obci a v akom čase farmári ponúkajú.

Moravský sv. Ján 12. januára (TASR) – Podporiť predaj výrobkov domácich chovateľov a pestovateľov chce portál zahori.sk prostredníctvom novej webovej stránky farmarnazahori.sk. Bude na nej mapa s kontaktmi na všetkých farmárov na Záhorí, ktorí o to prejavia záujem.

Cieľom je pomôcť producentom na Slovensku predávať produkty priamo spotrebiteľom a konkurovať tak dovážaným potravinám. Jedinou podmienkou je, aby boli z okresov Malacky, Senica alebo Skalica.

"Denne sa stretáme s nízkou kvalitou potravín v našich obchodoch. Často precestujú celú Európu či dokonca svet, aby sa dostali až k nám. Pritom v našom najbližšom okolí máme množstvo malých pestovateľov a chovateľov, ktorí produkujú čerstvé a kvalitné potraviny," uviedol Matej Hajdin, autor myšlienky mapy farmárov.

Mapa bude informovať o tom, čo v akej obci a v akom čase farmári ponúkajú. Zapojiť sa podľa Hajdina je jednoduché, stačí vyplniť formulár na webe. "Po prekontrolovaní údajov pridáme jednotlivých farmárov na mapu, ktorú spustíme 3. februára," informoval TASR. Farmári sa však budú môcť priebežne pridávať do mapy aj po tomto termíne. Počas roka bude stránka postupne prinášať reportáže o jednotlivých farmároch, aby ich v krátkosti predstavili celému Záhoriu.

"Verím, že do polroka sa nám podarí vybudovať farmársky trh na internete, tým nielenže podporíme domácich farmárov, ale zároveň si budú môcť obyvatelia nielen zo Záhoria kupovať kvalitné čerstvé potraviny," dodal Hajdin.