Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Fico: Vláda zarezala opozičné návrhy

Na archívnej snímke poslanec NR SR Robert Fico. Foto: TASR - Pavol Zachar

Fico tak reagoval na plénum Národnej rady (NR) SR, ktoré odobrilo vypustenie návrhu zákona o sociálnom poistení z dielne Smeru-SD.

Bratislava 15. marca (TASR) – Vláda SR "zarezala" návrhy tým, že si vymyslela formálne procesné prekážky, aby o návrhoch opozičných strán nemusela rokovať. Vyhlásil to predseda Smeru-SD Robert Fico v utorok na tlačovej konferencii.

Fico tak reagoval na plénum Národnej rady (NR) SR, ktoré odobrilo vypustenie návrhu zákona o sociálnom poistení z dielne Smeru-SD a novely zákona o sociálnom poistení, ktorú predložili poslanci okolo Petra Pellegriniho (nezaradení), z programu schôdze. Ide totiž o návrhy zákona v tej istej veci, ako bol návrh, ktorý parlament v októbri odmietol, pričom odvtedy neuplynula šesťmesačná lehota. Návrhy riešia zvyšovanie dôchodkových dávok.

Fico pokračoval, že chce vysloviť ľútosť nad antisociálnym správaním sa vlády a poslancov vládnej koalície. "Namiesto chleba táto vládna koalícia ponúka občanom SR železo, rakety, radary, zbrane," konštatoval Fico. Podľa neho vláda ignoruje elementárne potreby ľudí.