Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Fico:Vláda neponúka okrem šmýkania na toboganoch a pekných nechtov nič

Na snímke predseda strany Smer-SD Robert Fico. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nezaradený poslanec Tomáš Taraba konštatoval, že ak nebudú viesť debatu v NR SR, tak potom koalícia vyháňa opozíciu do ulíc.

Bratislava 7. decembra (TASR) – Vláda neponúka okrem "šmýkania na toboganoch a pekných nechtov" nič. Uviedol to predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico na tlačovom brífingu. Reagoval tak na to, že Národná rada (NR) SR v utorok neschválila programy dvoch mimoriadnych schôdzí: program schôdze o sociálnych dosahoch výrazného rastu cien energií a základných potravín, a o stave zdravotníctva.

"Chceli sme na tejto schôdzi hovoriť o východiskách hlbokej krízy, ktorá je v zdravotníctve. Ak vie niekto v tej "prázdnej špajze", o ktorej sa toľko hovorí v súvislosti s našim vládnutím, nájsť najskôr 500 miliónov na poukazy, potom 100 miliónov na podporu pri zdražovaní, nemal by mať problém nájsť peniaze na stabilizáciu lekárov, zdravotných sestier a ďalších potrebných zdravotníckych pracovníkov, ktorí sú v prvej línii v boji proti pandémii," uviedol Fico.

Pokračoval, že od predstaviteľov vládnej koalície bolo počuť rôzne vyjadrenia o tom, ako sa netreba báť zvyšovania cien energií. "Toto je náš piaty pokus dostať tému zdražovania na schôdzu NR SR," povedal Fico. Téma chudoby a zdražovania sa podľa neho dostáva do popredia pred pandémiu nového koronavírusu.

Nezaradený poslanec Tomáš Taraba konštatoval, že ak nebudú viesť debatu v NR SR, tak potom koalícia vyháňa opozíciu do ulíc. Fico dodal, že idú do verejných protestov. Jediná cesta, ktorá môže podľa neho vyriešiť krízovú situáciu, sú predčasné parlamentné voľby.

Hnutie OĽANO vníma opozičné iniciatívy ako "vrcholný prejav pokrytectva". Poukazuje, že počas vlád Roberta Fica nastali "najväčšie deformácie cien elektriny a plynu vrátane skokových zdražení v roku 2017". V súvislosti so schôdzou k stavu zdravotníctva OĽANO pripomína, že práve extrémisti a Fico dlhodobo spochybňujú závažnosť epidémie, zvolávajú nechránených ľudí na svoje demonštrácie a otvorene sa hlásia k antivaxerom. Zároveň poukazuje, že počas vlád Smeru-SD nastal exodus zdravotníckeho personálu, a to najmä sestier.